Gouda zet zichzelf in het kaarslicht

Gouda zet zichzelf in het kaarslicht 9

De markt in Gouda.


Kaas en kaarsen, dat is waarmee Gouda wereldwijd bekend is geworden. De expositie van de stichting Gouda bij Kaarslicht brengt dan ook het ontstaan en de rijke geschiedenis van Gouda bij Kaarslicht in beeld. De tentoonstelling is van 4 december tot 28 december te zien in de etalage van de stad.

De sfeervolle Goudse traditie vind haar oorsprong in 1952. De eerste ‘kaarsjesavond’ vond plaats in 1958. Een geschiedenis waarin de boom uit Kongsberg, de kaarsen, het stadhuis, de Markt en de gehele historische binnenstad, maar natuurlijk ook de bezoekers de hoofdrol spelen. De stichting Gouda bij Kaarslicht zorgt ieder jaar voor een uitgebreid binnen en buitenprogramma, geschikt voor jong en oud. De expositieruimte in het Huis van de Stad is tijdens openingstijden vrij toegankelijk. Gouwenaars maar ook Goudse organisaties kunnen hier gratis exposeren. Iedere maand zijn er nieuwe tentoonstellingen van foto’s, tekeningen, schilderijen of interessante projecten. Kijk voor meer informatie op www.gouda.nl/expositie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.