‘Gratis’ oppas voor je kat?

'Gratis' oppas voor je kat? 8

Sommige diereneigenaren zouden liever hun huisdier in zijn eigen vertrouwde omgeving achterlaten. Er is nu een site die zegt daarvoor een oplossing te bieden.


Natuurlijk, je hebt dierenpensions genoeg en als je er op tijd bij bent is er altijd wel een plekje voor je kat of hond. Maar misschien heb je het geld er niet voor of vind je het geen leuk idee dat terwijl jij vakantie viert op een wijds zandstrand, je kat in een klein hokje zit. Er zijn meer mensen die er zo over denken en die hebben daar een oplossing voor bedacht. Niet helemaal gratis (je moet je aanmelden), maar goedkoper dan 3 weken pension.

Voor-elkaar.net brengt mensen met elkaar in contact: Iemand die goedkoop op vakantie wil en die en ruil daarvoor wel op je huisdier én je huis wil passen tijdens jouw afwezigheid. “U wilt wel eens weg, een beetje op vakantie of zo. Maar u vindt het een onveilig idee uw huis onbewoond achter te laten. En wie zorgt er voor uw huisdieren en de tuin, als u weg bent? Dan hebt u iemand nodig, die graag op uw huis wil passen. En op de dieren. Iemand die wat in de tuin wil doen, voor de post wil zorgen en voor kamerplanten. Zo’n oppasser heeft dan gelijk een goedkope vakantie. Wil dat oppassen dan ook best wel zonder betaling doen, of tegen onkostenvergoeding. Er zitten legio van zulke oppaszoekers en oppassers in de website voor-elkaar.net door heel Europa. Voor-elkaar.net is een website zonder financiële tussenkomst of bemiddeling”, zo schrijven de makers in een toelichting. Het is ook mogelijk om zelf zo een goedkoper vakantieadres te vinden, door jezelf als oppasser op de site aan te melden. Reacties van gebruikers van de site zijn hier te vinden. Overigens kost het gebruik van de site wel 15 euro per jaar. Volgens de makers zijn dat de kosten voor het administratieve werk en het onderhoud van de site.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.