Gratis skipas voor kinderen in Stubai

In de wintersportregio Stubai kunnen kinderen gratis skien, mede hierdoor is het gebied uitgeroepen tot meest gezinsvriendelijke regio van de Alpen.

In Stubai kunnen kinderen gratis skien, mede hierdoor is het gebied uitgeroepen tot meest gezinsvriendelijke regio van de Alpen.

Veel families kiezen voor een wintersport vakantie is Stubai, het gebied is voor de tweede keer uitgeroepen tot meest gezinsvriendelijke regio van de Alpen. Ze hebben een BIG Family skikamp voor de kinderen en Miniland voor de allerkleinsten. Daarnaast is er een Mascotte, B.Big, die de kinderen in het dal en skigebied begeleidt en er is een gratis skipas voor kinderen tot 10 jaar. Dit maakte dat het wintersportgebied tot meest gezinsvriendelijke regio is uitgeroepen.

Miniland is voor de allerkleinsten en hier kunnen ze kennis maken met wintersport. Ze kunnen vast spelen in de sneeuw en glijden en draaien in de sneeuwcarrousel, tot ze oud genoeg zijn om ski’s onder te binden. Als ze de sneeuw even uit willen gaan ze naar de BIG Family Kindergarten, waar ze kunnen schilderen, knutselen of een middagdutje doen. Ook is er een BIG Family skikamp. Hierin ligt de BIG Family Boardercross voor de iets grotere kinderen. Dit is een piste met heuveltjes, slalompaaltjes en pionnen. Hier kunnen kinderen op een veilige manier het maken van bochten oefenen. Voor de nieuwsgierige kinderen die zich afvragen hoe zo’n grote Snowcat werkt worden er elke woensdag BIG Family Snowcat rides georganiseerd. Er wordt uitgelegd hoe de pistes onderhouden worden en de kinderen mogen een ritje mee.

Tot slot krijgt per betalende ouder een kind onder de 10 jaar een gratis skipas. Daarmee kun je op de pistes van de 4 skigebieden in het Stubaital. Hiervan is de Stubaier Gletscher, met 110 kilometer pistes tot een hoogte van 3150 meter, het grootst. Hier kunnen zowel beginners als gevorderde skiën. Het gebied Schlick 2000 bij Fulpmes iets minder pistes namelijk 22 maar er zijn ook een paar berghutten, waar de après-ski gevierd wordt. Het familiegebied Serles is zeer geschikt voor de beginnende skiër, terwijl het gebied Elfer bij Neustift met enkele zwarte pistes zijn voor mensen die meer uitdaging zoeken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.