Gratis wifi in Berlijn

Vanaf nu kun je overal in Berlijn gratis internetten via het wifi netwerk van de stad.

Vanaf nu kun je overal in Berlijn gratis internetten via het wifi netwerk van de stad.

Vanaf nu hoef je geen internetbundel voor het buitenland af te sluiten als je naar Berlijn gaat en nog gewoon je smartphone wil gebruiken. De Duitse hoofdstad heeft namelijk gratis wifi voor iedereen. Je kan op het netwerk gratis internetten voor 30 minuten per dag met je smartphone, tablet of notebook. Er zijn in de hele stad 44 hotspots waar “Public Wifi Berlin” te ontvangen is namelijk in de Mitte en het Prenzlauer Berg gebied. Er zijn toegangspunten bij de Hackescher Markt, op de Boulevard Unter den Linden, de Kastanienallee, bij de Gendarmenmarkt, en het Kollwitzplatz. Daarnaast is het de bedoeling dat er nog 60 hotspots bij komen voor de zomer van 2013. Je kan dan ook gratis internetten op nieuwe plekken in  Mitte, Tiergarten, Charlottenburg en Potsdam. Om op het internet te komen hoef je geen  inloggevens te hebben, je moet alleen de voorwaarden voor het gebruik goedkeuren en dan kun je online. De toegangspunten heten  “KD WLAN Hotspot+” of “30 Min Free WIFI”. Als het goed is verschijnen de netwerken gewoon in je lijst met beschikbare netwerken.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reacties

  1. R. Deens
  2. Sander

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.