Hobbit film zorgt voor veel toerisme

Hobbit film zorgt voor veel toerisme  8

The lord of the Rings zorgde al voor veel toerisme, nu er drie nieuwe films gemaakt zijn worden het er alleen maar meer.

De Lord of the Rings films hebben Nieuw-Zeeland geen windeieren gelegd. Sinds de films daar zijn opgenomen bestaat ongeveer 6% van de toeristen uit Lord of the Rings fans. Nu de nieuwe film over het begin van de de Lord of the Rings verhalen, ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’, morgen uitkomt verwachten ze nog meer toersiten. Het land doet ook zijn best om fans te lokken. Zo hebben ze de slogan ‘100% pure New Zealand’ veranderd in ‘100% Middel Earth’. Ook hebben ze in overleg met de regisseur Peter Jackson besloten dat ze de decors voor de nieuwe film duurzaam zouden maken zodat het na de opnames voor het toerisme gebruikt kan worden. En dat is nog niet alles. Er zijn herdenkingsmunten en postzegels gemaakt, ook samen met de regisseur die zelf uit Nieuw-Zeeland komt. Daarnaast worden de veiligheidsvideo in de vliegtuigen van Air New Zealand niet gedaan door personeel maar door hobbits en andere mystieke wezens. Ook is er een Lord of the Rings location guidebook en zijn er 17 tourbedrijven die routes langs de filmlocaties organiseren. Voorlopig houdt de stroom toersiten nog wel aan want ook van The Hobbit zullen 3 films verschijnen. Het tweede deel komt uit in 2013 en het derde deel in 2014, dus Nieuw-Zeeland hoeft zicht voorlopig geen zorgen te maken.

De speciale veiligheidsvideo van Air New Zealand:

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.