Holetown festival op Barbados

Bij het Holetown festival op Barbados zie je zie je veel van de cultuur en de tradities van het eiland terug.

Bij het Holetown festival op Barbados zie je zie je veel van de cultuur en de tradities van het eiland terug.

Al sinds 1977 vieren ze op Barbados het Holetown festival. Tijdens dit feest, dat een week duurt, wordt gevierd dat de Britten aankwamen en dat Barbados een kolonie werd. De hele week is er van alles te doen en in alle activiteiten zie je veel van de cultuur en de tradities van het eiland terug. Zo is er  traditionele volkszang en dans, sport en spel, parades, marktjes en eetstalletjes waar je de Bajan keuken kan proeven.  Een populair onderdeel van dit festival is de Queenshow waar zeven deelneemsters strijden om de titel ‘Miss Holetown’. Veel nationale schoonheden doen hier aan mee en worden beoordeeld op uiterlijk, talent en intelligentie. De muziek is tijdens dit festival opvallend want de muziek op Barbados is namelijk heel variërend. Zo is er gospel te horen, maar ook klassiek en calypso en Rihanna (die op het eiland geboren is). Tijdens het festival zie je de  rijke geschiedenis van dit inmiddels zelfstandige eiland en het huidige leven op Barbados. Zo krijg je een goed beeld van het Barbados.

In 2013 vindt het Holetown festival plaats van 10 t/m 17 februari. Het festival zelf is gratis, maar voor een aantal evenementen zijn tickets nodig met variërende prijzen. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.