Hoogste loopbrug in Zwitserland

De hangbrug bij Titlis. Foto: Instagram

De hangbrug bij Titlis. Foto: Instagram


Met een 3000 meter hoge loopbrug heeft het Zwitserse Titlis er een nieuwe attractie bij. De hangbrug werd deze week geopend en strekt zich over een lengte van 100 meter uit op een hoogte van exact 3041 meter. De brug doorbreekt het bestaande record van de Salbit-brug in het kanton Uri. In de zomer kan hij door wandelaars gebruikt worden en in de winter is hij zelfs op ski’s te passeren.

De makers moesten bij de constructie met allerlei eisen rekening houden, want op deze hoogte is alles anders. Wind, sneeuw en ijs maken het extra lastig. De kabels zijn 5 centimeter dik en 7 meter diep in de bergwanden verankerd. Ze kunnen een kracht van 182 ton opvangen. De hangbrug, die 1,3 miljoen Zwitserse frank kost (ruim een miljoen euro), past naadloos in de al bestaande infrastructuur op de Titlis, waar onder andere ook een stoeltjeslift over de gletsjer gerealiseerd is.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.