Husky workshop in de Alpen

MINOLTA DIGITAL CAMERA
De wintersportregio rondom de Alpenstadt Bludenz blijkt populair bij ouders met kinderen. En niet alleen om de kindvriendelijke skigebieden en de Nederlandstalige skileraren die in de kinderskischool werken, maar vooral ook vanwege de husky’s. In de Alpenregion Bludenz zijn tal van verschillende mogelijkheden om kennis te maken met de hondenslede voor jong en oud.

In het begin van de sledehondencursus leren de kinderen (vanaf 8 jaar) in het theoretische deel de belangrijkste begrippen en gedragsregels. Na een kleine schriftelijke test (papa en mama mogen meehelpen) begint de droogtraining. Sturen, remmen en steppen wordt aan de slee geoefend. Aansluitend mag ieder kind twee rondes van 300 meter met een eigen klein gespan van 1 – 2 husky’s de menner volgen. Bij de thee aan het kampvuur krijgt een iedereen een husky rijbewijs voor de doorstane proef.

Het is mogelijk een rit met drie gespannen en circa 12 husky’s over een parcours van 10 – 14 km en vele hoogtemeters in de bergwereld van het Brandnertal te maken.Gestart wordt er bij de husky workshop met een sneeuwschoenwandeling in begeleiding van een ervaren wandelgids en een husky. Na de middagpauze met versterking worden de belangrijkste begrippen en de omgang met de honden en de slee uitgelegd en geoefend. Wanneer alles duidelijk is, mag ieder zelf met een hondenslee rijden.

Er is nog een andere avontuurlijke ervaring in het Rätikon mogelijk: Een rit met drie vol bepakte toersleden over 10 km met 450 hoogtemeter naar een uitzichtpunt. Daarna het opbouwen van het kamp voor de nacht. Na het ontbijt afbouwen van het kamp en nog een paar kilometer bergop met uitzicht over vijf dalen en op de Zwitserse bergen. En verder sneeuwschoenwandelen met husky’s. Meer informatie op www.husky-toni.at

Alle informatie voor de realisatie van een vakantie vinden de gasten in de winterwegwijzer van de regio. Kijk ook op www.brandnertal.at/familie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.