IJsbeeldenfestival in Zwolle

IJsbeeldenfestival in Zwolle 8

Het ijsbeeldenfestival komt voor de tweede keer in Zwolle, vorig jaar was het festival een groot succes.

Zwolle staat dit jaar in het teken van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Ook het ijsbeeldenfestival doet mee in dit thema. De tweede editie van het festival gaat diverse sprookjes van Grimm uitbeelden. Dit doet een team van 40 internationale en Nederlandse ijskunstenaars met behulp van 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw. De 4 bekendste sprookjes van de Grimm broers zijn wel Roodkapje, de Gelaardse Kat, Doornroosje, Repelsteeltje. De verhalen zijn 200 jaar geleden geschreven en iedereen heeft ze wel een keer gehoord of anders de film gezien. Na de Bijbel is het sprookjesboek van de gebroeders Grimm het bekendste boek ter wereld dat ooit is uitgegeven. Wereldwijd zijn er ongeveer 26 miljoen bundels verschenen in meer dan 160 talen. Overigens hebben de gebroeders Grimm de verhalen niet zelf verzonnen. Dertien jaar lang zijn zij door Duitsland getrokken om oude
sprookjes te verzamelen en voor het nageslacht te bewaren. Het festival is ook dit jaar weer op het Rodetorenplein in Zwolle. Er is een thermische tent van 2.000 m² gebouwd waar de beelden worden tentoongesteld.

Het ijsfestival is van zaterdag 8 december 2012 tot en met zondag 27 januari 2013 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Deze openingstijden gelden ook tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag. Een kaartje kost € 9,00 en voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar kost een kaartje € 5,00. Denk er wel aan dat de temperatuur in de tentoonstellingsruimte wordt kunstmatig op 8 graden onder nul gehouden. Het is handig om warme kleding en schoenen te dragen. Vooral vingers, tenen, neus en oren krijgen als eerste last van de kou. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.