IJsklimmen in de Dolomieten

IJsklimmen in de Dolomieten 9

In de Dolomieten kun je dit seizoen gaan ijsklimmen op bevroren watervallen.

In de Italiaanse Dolomieten kun je op wintersport gaan om gewoon te gaan skiën maar dit jaar hebben ze ook verschillende andere winteractiviteiten. Zo hebben ze  in Val Gardena 115km aan langlauf loipes en je kan ook ’s nacht gaan ‘moon light’ langlaufen. Daarnaast is er de langste rodelbaan van de Dolomieten. De lift Rasciesa brengt je in 8 minuten naar boven naar het startpunt van de 6 kilometer lange baan op 2.200 meter hoogte bij Rasciesa Alm. Sleeën kun je daar huren tegen een kleine vergoeding. Maar wat bijzonder is dat je kan gaan ijsklimmen op een van de vier bevroren watervallen. Tijdens de wintermaanden zijn de omstandigheden voor ijsklimmers optimaal. Op de vier bevroren watervallen kun je, onder begeleiding van gidsen van de Alpine school ‘Catores’, de bevroren watervallen in klimmen. Val Gardena ligt op 1226 – 2700m hoogte in het hart van de Dolomieten. De vallei in Zuid-Tirol bestaande uit 3 dorpjes, Selva Gardena (Wolkenstein), S. Cristina (St. Christina) en Ortisei (St. Ulrich). Val Gardena (Gröden) alleen bestaat uit 175 km aan pistes, 79 liften. Vanuit elk dorp is het mogelijk om de bekende Sellaronde te skiën en gebruik te maken van meer dan 500 kilometer aan pistes.

IJsklimmen kan voor € 50,00 per persoon per uur. Voor meer informatie ga je naar de website. Voor meer informatie over Val Gardena ga je naar de website.

Zo zien ijsklimmen er uit in de Dolomieten:

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.