Internationaal gitaarfestival in Amsterdam

Internationaal gitaarfestival in Amsterdam 9

Bij het Amsterdam Electric Guitar Heaven festival staat de elektrische gitaar voor 10 dagen centraal.

Dit weekeind begint het Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012, zoals het gitaarfestival heet, in Amsterdam. De komende 10 dagen staat onze hoofdstad in het teken van de elektrische gitaar. Er zal genoeg te doen zijn, zo is Police-gitarist Andy Summers hoofdgast van het festival. Hij geeft drie concerten en verchillende clinics/interviews. Daarnaast is er een fototentoonstelling met zijn werk als kunst-gitaar-fotograaf en een biografische filmdocumentaire waardoor je een compleet beeld van zijn leven en werk krijgt. Een bewonderd en innovatief gitarist die goed kan vertellen en de volle breedte van de elektrische gitaarmuziek beslaat. Naast hoofdgast Andy Summers is Jan Akkerman beschermheer van het festival. Amsterdam Electric Guitar Heaven duurt 10 dagen en er zijn 10 verschillende podia. Er spelen gitaristen uit rock, jazz, metal, wereldmuziek, experiment en klassiek. In ieder concert zit een tweede act uit een andere muziekstijl. De podia zijn onder andere Paradiso, Bimhuis, Melkweg, Muziekgebouw aan ’t IJ, Tropentheater en Music Matrix. Er zijn amateur- en educatieprojecten en het Conservatorium van Amsterdam presenteert clinics.

Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012 is van vrijdag 7 t/m zondag 16 december. Voor meer informatie over het festival en de line-up ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.