Leer koken in HongKong

Ching, ching in HongKong.

Ching, ching in HongKong.


Hadden we het gisteren over een culinaire reis door Europa, je kunt (als vervolg bijvoorbeeld…) er ook voor kiezen meer te leren van de kookkunsten in HongKong. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. Onder de lessen en tours die worden aangeboden is bijvoorbeeld de Hong Kong Foodie toer, een 3½ uur durende wandelontdekkingstocht door de wijken Central en Sheung Wan. Onder leiding van een ervaren gids bezoekt men verschillende eetgelegenheden en proeft men lokale gerechten proeft (wonton noodels, varkenrijst, Chinese thee, dim sum, verse sap en een heerlijke lokale dessert). Tijdens de wandeling vertelt de gids leuke wetenswaardigheden over de geschiedenis van Hongkong en het leven in deze metropool. Nadere info op www.hongkongfoodietours.com.

Dim sum cursus
Een bezoek aan Hongkong is eigenlijk niet compleet wanneer je geen kookworkshop gevolgd hebt. Toeristen kunnen keuze maken uit verschillende workshops waaronder de populaire Dim Sum gerechten. Op verschillende data kan men leren hoe deze overheerlijke Chinese snacks te bereiden. Locatie is de Easy 123 Dining and Cooking Studio aan 18 Hanoi Road in Tsim Sha Tsui. Na de les volgt een Dim Sum lunch. Op deze locatie worden eveneens andere cursussen georganiseerd waaronder het bereiden van twee bekroonde gerechten en een kookles met topchef Ricky Cheung en onbeperkt champagne drinken. Aanmelden via www.easy123.com.hk.

Wine & dine toer
Een andere onderhoudende toer is de Hong Kong Wine & Dine Tour op dinsdagen. Deelnemers worden opgehaald vanaf de hotellobby, dan naar de 8th Estate Winery wijngaard gebracht voor een rondleiding en proeverij, dan per boot naar Lamma eiland voor een rondleiding door het vissersdorp en daarna een diner in visrestaurant. De toer wordt afgesloten met de Symphony of Lights Show – een multimediale licht en muziek show op ruim 40 gebouwen aan weerszijden van Victoria Harbour. Info en aanmelden via www.able-tours.com.

Ronddobberen in Chinese jonk
Genieten van het weergaloze uitzicht op de skyline van Hongkong met een drankje in de hand. Iedere avond vertrekt om 18.00 uur vanaf Pier 9 op Central in Hong Kong eiland en 15 minuten later van Kowlooon Public Pier nummer 3 een authentieke Chinese jonk voor een pre-dinner sunset cruise door de haven van Hongkong. In de prijs inbegrepen een open bar met alcoholische en non-alcoholische dranken. Nader info via www.watertours.com.hk.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.