Leer zelf een echte Franse baguette bakken

Als je echt Frans stokbrood  wil leren maken kan dat bij een workshop in Parijs.

Als je echt Frans stokbrood wil leren maken kan dat bij een workshop in Parijs.

Heb je altijd als eens willen leren om Franse baguette te bakken? Dat kan nu, in Parijs is namelijk een workshop voor het bakken van stokbrood. Dit brood maak je niet zomaar het wordt namelijk gebakken volgens een procedé van de ‘Pain Tradition’. In Frankrijk is dit een kwaliteitsaanduiding voor brood dat eerlijk en ambachtelijk wordt bereid. Dit procedé bestaat uit vijf onderdelen: zuivere ingrediënten, een desem van wilde gisten, een lange rijstijd, een mooie ‘coup de lame’ (inkeping) en een stenen vloeroven. Als deze dingen leer je tijdens een workshop. Deze workshop duurt ongeveer een uur en wordt in het Engels gegeven door gerenommeerde Parijse bakkers. Je werkt in kleine groepjes van maximaal 8 personen. Tijdens de workshop volg je het hele proces van het maken van het deeg totdat het brood uit de speciale oven komt. Je mag de stokbroden proeven en na afloop krijg je een stokbrood en een croissantje mee.Je kan een reis boeken met een workshop, Thalys, hotel en ontbijt. Tijdens je verblijft slaap je in Hotel Excelsior Latin. Dit hotel ligt middenin de wijk Quartier Latin.

Een 3-daagse reis met verblijf in Hotel Excelsior Latin inclusief retour Parijs met Thalys 2e klasse/RIT4, continentaal ontbijt en Workshop Stokbrood bakken boek je op de website vanaf € 239,- per persoon. Deze aanbieding geldt op basis van 2 overnachtingen.

NB: Bovenstaande informatie blijkt inmiddels achterhaald. Maar wie toch zo’n stokbroodcursus in Parijs zou willen volgen. Dat kan via deze link.

Leer zelf een echte Franse baguette bakken 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.