Nederlanders gaan op onderzoek voor vakantie

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders niet zomaar op vakantie gaan, ze zoeken vooraf wel het een en ander uit.

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders niet zomaar op vakantie gaan, ze zoeken vooraf wel het een en ander uit.

Veel Nederlanders doen uitgebreid onderzoek voordat ze een vakantie boeken. Voordat ze over een bestemming beslissen bezoeken ze vakantiereviewsites om te weten wat er wordt gezegd over de vakantiebestemming (64%). Daarnaast kijkt 22% op reisforums en 3% raadpleegt social media. Dit blijkt uit onderzoek van vakantiebeoordelingssite vakantiepanel.nl en marktonderzoeksbureau The Choice. Zij hebben onder 800 Nederlanders een enquete gehouden. Hier kwam ook uit dat vakantiegangers voor de vakantie willen weten welke handdoeken/beddengoed er in de accommodatie aanwezig is (45%). Daarnaast vinden we het belangrijk om informatie te hebben over welk type strand (zandstrand, kiezelstrand of schelpenstrand) er bij de vakantiebestemming ligt (22%) en willen we weten hoe vaak er schoongemaakt wordt (34%). Onder de Nederlanders die nu al hebben besloten dat ze de komende zomer op vakantie gaan, hebben veel mensen voor de zon gekozen . Van de vroegboekers zegt 60% een vliegvakantie naar de zon te gaan boeken, 38% pakt de auto en 30% kiest voor een stedentrip. Als er gekozen is voor een autovakantie dan vindt de Nederlandse vakantieganger de afstand tot het centrum en het dorp het belangrijkst. Daarnaast wil 52 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaat  vooraf meer weten over de zwemfaciliteiten (type zwembad, aanwezigheid glijbanen, kinderbad etc) op de vakantiebestemming. Bij een zon vakantie kijken mensen vooraf vooral naar de afstand van de accommodatie tot het strand en/of meer.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.