Nieuwe show in het Dolfinarium

Nieuwe show in het Dolfinarium 9

Het Dolfinarium is bezig met het maken van een nieuwe show met een bijzonder decor.

Ze zijn dan wel gesloten toch zitten ze bij het Dolfinarium niet stil deze winter. Ze zijn een half jaar gesloten voor de verbouwing van het dolfijnentheater, DolfijndoMijn. Ze zijn namelijk bezig met een nieuwe show die dit voorjaar in première zal gaan. Bij deze show maken ze gebruik van iets bijzonders, 3D videomapping voor het decor. Daarmee zijn ze de eerste ter wereld. Het bijzondere aan deze techniek is dat het elke omgeving perfect kan nabootsen zodat het lijkt alsof je er echt bent. Er wordt gebruik gemaakt van een decor met verschillende projectieschermen, zo kunnen ze alle landschappen namaken. De nieuwe show gaat “Aqua Bella” heten. In deze show nemen de dolfijnen je mee op wereldreis.
Naast de voorbereidingen voor de nieuwe show worden ook de binnenkant en de buitenkant van het theater opgeknapt. Dit was ook wel nodig want het theater staat er al sinds 1968. Toen was het park ook al vooruitstrevend bezig want het was het eerste en een tijd lang de grootste overdekte dolfijnenshow ter wereld. Met ruim 2200 zitplaatsen is het nog steeds het grootste overdekte dolfijnentheater van Europa. Nu gaan ze het theater weer terug brengen in oorspronkelijke staat want in de 40 jaar dat het bestaat is het vaak van kleur en vorm veranderd. Het 3000m2 koepelvormige dak krijgt een andere dakbedekking in nieuwe tinten.

Het Dolfinarium gaat op 27 april 2013 weer open voor bezoekers. Voor meer informatie ga je naar de website. Je kan de verbouwing ook volgende via facebook.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.