Ontdek oerbos aan de Edersee

Langs de Edersee in Duitsland kun je eindeloos wandelen in de grootste aaneengesloten beukenbossen van Duitsland.

Langs de 27 km lange Edersee ligt de laatste grote aaneengesloten oerbossen van rode beuken van Duitsland. Deze bossen liggen in het natuurpark en nationaal park Kellerwald-Edersee. Het deelgebied staat op de wereldnatuurerfgoedlijst van UNESCO. Je kan  het nationaal park Kellerwald-Edersee op verschillende manieren ontdekken. Zo kun je er wandelen, fietsen of een huifkartocht maken. Je kan zo genieten van het uitzicht op het Ederseelandschap. Met de kwaliteitswandelroute ‘Urwaldsteig Edersee’ loop je over de Urwaldsteig door de ongerepte natuur langs de steile hellingen van de Edersee. Wandel over de paden waar rotsblokken de weg versperren en klim over omgevallen bomen. Dit enige nationale park van Hessen is 5700 ha groot en biedt bescherming aan een van de grootste aaneengesloten beukenbossen van Midden-Europa. Sinds de zomer van 2011 is het nationale park een van vijftien deelgebieden van het transnationale wereldnatuurerfgoed van UNESCO ‘Beukenoerbossen van de Karpaten en oude beukenbossen van Duitsland’.

Voor meer informatie ga je naar de website.

.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.