Op kraamvisite bij neushoorntje

Bruno kijkt nieuwsgierig om zich heen.

Bruno kijkt nieuwsgierig om zich heen.


Bruno is de naam van de onlangs in Safaripark Beekse Bergen geboren neushoornbaby. Een stoere naam voor dit bij geboorte al 60 kilo wegende dier. Dit weekend biedt het park belangstellenden de gelegenheid om op kraamvisite te komen in het Brabantse park.

Mazumba, de moeder van het jonge neushoornstiertje Bruno, komt oorspronkelijk uit Engeland. Ze is 5 jaar oud, voor neushoornbegrippen een jonge moeder. Ze doet het erg goed als jonge moeder. De bevalling, na 16 maanden draagtijd, verliep voorspoedig en de productie van moedermelk kwam gelijk op gang na de geboorte. De vader is Miguelin, hij is in 2004 overgekomen van een Spaanse dierentuin.

Bruno maakt het goed. Hij is te bezichtigen in de neushoornstal van het safaripark. De stal is geopend voor bezoekers maar voor de rust van het pasgeboren neushoornstiertje sluit de stal tussen 12.30 en 14.00. Zaterdag 15 en zondag 16 december zijn bezoekers van Safaripark van harte welkom bij de neushoornstal om de geboorte te vieren tussen 11.00 en 15.00 uur. Uiteraard wordt er getrakteerd op beschuit en muisjes namens de neushoornouders.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.