Origineel: Europese kookreis

ScreenHunter_104 Dec. 30 14.14
Een reis dwars door Europa, waarbij je in zeven verschillende landen de lokale specialiteiten leert te koken/bereiden. Dat is het idee achter de 21-daagse “European Cooking Trip”, bedacht door Ramon Stoppelenburg. Deze ex-Zwollenaar en voormalig student journalistiek van Hogeschool Windesheim heeft inmiddels verschillende reis-avonturen op zijn naam staan, waarbij die van ‘Let me stay for a day’ de bekendste is. Deze moeder aller couch-trips maakte het mogelijk voor de ondernemende Nederlander om voor een koopje een reis rond de wereld te maken. Het resulteerde uiteindelijk ook in een boek van zijn hand.

Inmiddels heeft hij zich in Azië gevestigd, waar hij onder andere enkele theaters runt. Daarnaast heeft hij tijd voor het ontwikkelen van bijzondere reisprojecten. De laatste is de “European Cooking Trip”, die vooral gericht lijkt op het Amerikaanse/Aziatische publiek. Deelnemers bezoeken in 21 dagen zeven Europese landen en krijgen in elk land een kookcursus. De reis, die begint in Parijs, is niet goedkoop: Hij kost 5.500 dollar en dat is exclusief de vliegkosten naar het startpunt. Er staan voor deze zomer drie van dergelijke reizen gepland.

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.