Oud en Nieuw op een berg

Innsbruck.maakt zich klaar om op feestelijke wijze het nieuwe jaar welkom te heten.

Innsbruck.maakt zich klaar om op feestelijke wijze het nieuwe jaar welkom te heten.


Vanaf een berg uitkijken op het nieuwe jaar. Kun je je een mooier begin voorstellen van 2013? Het grootste oud en nieuw feest van Tirol vindt plaats tijdens de ‘Innsbrucker Bergsilvester’ in de straten van het historische centrum. Het Middeleeuwse oude gedeelte van de stad, de Maria-Theresienstrasse, Marktplatz en Waltherpark aan de noordelijke kant van de Inn zijn op 31 december het decor van stemmingsvolle activiteiten, dans, muziek en culinaire verwennerij.

Op zondag 30 december wordt er al gevierd door de kinderen bij de ‘Innsbrucker Zwergerlsilvester’ vanaf 14.00 uur in het oude centrum. De toegang is gratis en er is volop zang, dans en spel. Om 17.00 uur vindt dan het grote vuurwerk plaats op de Marktplatz. De laatste dag van het jaar ontmoeten tussen 21 en 1.30 uur meer dan 30.000 mensen elkaar uit de verre omtrek om de overgang naar het nieuwe jaar op bijzondere wijze te vieren. De hele binnenstad is deze nacht een podium met een afwisselend showprogramma, opzwepende ritmes met live muziek en culinaire verrassingen. Wanneer de moderator de secondes aftelt heet het Proost op 2013 en is het feest op de straten van de historische binnenstad. Het prachtige vuurwerk met duizenden raketten laat de omliggende besneeuwde bergen stralen.

En dan? Dan gaat het verder bij Tirools grootste Silvesterparty in de mooie Dogana Congres Innsbruck. Daar wordt vanaf 22.00 uur al gefeest met internationale DJ’s en optredens, lasershows en live acts tot vroeg in de morgen. Meer informatie: www.innsbruck.info

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.