Overnachten in een tentje op Antarctica

Een reis door de imponerende Noorse fjorden.


Ook eens in de voetsporen willen treden van ontdekkingsreizigers als Willem Barentz en Roald Amundsen? Voor reizigers die echt buiten de geijkte toeristische paden willen treden, zijn de Antarctica expedities die BBI Travel in 2013 en 2014 aanbiedt een aanrader. En avontuurlijke reizigers kunnen hun Arctische avonturen een extra dimensie geven door een nacht op het zesde continent te overnachten. Het arrangement is te boeken aan boord van MS Fram, het schip die voor deze expedities wordt ingezet. Twee leden van het expeditieteam begeleiden het overnachtingsavontuur. Materiaal en kleding is aan boord aanwezig. BBI Travel biedt onder meer in januari, februari, november en december 2013 trips naar Antarctica aan. Ook voor Antarctica reizen zijn op diverse data jubileumaanbiedingen beschikbaar met korting op de normale arrangementsprijzen.

In 2013 viert rederij Hurtigruten namelijk zijn 120 jarig bestaan. Toen ze in 1893 begon met het afleveren van post en vracht in de tientallen havens langs de kust van Noorwegen kon de rederij destijds niet bevroeden dat de route zou uitgroeien tot een populaire vakantie. De vaarroute langs de afwisselende en imponerende kustlijn van Noorwegen krijgt volgend jaar een nieuwe dimensie. In het kader van het 120 jarig bestaan worden er volgend jaar twee noviteiten aan het programma toegevoegd; de mogelijkheid om tijdens een Antarctica reis een avond in een tent te overnachten en tijdens de zeereizen langs de Noorse kust zullen de schepen tussen 1 september en 31 oktober ook de magische Hjørundfjord invaren – deze 35 km lange fjord doorkruist de majestueuze Sunnmøre Alpen. Reisorganisatie BBI Travel is in Nederland vertegenwoordiger van Hurtigruten en biedt in de nieuwe 2012/2013 Hurtigruten brochure een grote keuze aan vaarvakanties langs de Noorse kust en expedities naar Spitsbergen, Groenland en Antarctica. Een gratis exemplaar van de Hurtigruten 2012/2013 brochure kan aangevraagd worden via www.demooistezeereis.nl of www.bbi-travel.nl waar de brochure ook gedownload kan worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.