Sporters promoten Turkse luchtvaartmaatschappij


Dit is het soort reclamefilmpje dat elk bedrijf wel wil hebben: eentje die alom gedeeld wordt door mensen op internet. Een Nederlandse regisseur heeft voor Turkish Airlines zo’n soort productie gemaakt. Hij kwam er al mee in De Wereld Draait Door en ook de Volkskrant schreef er over. Het zijn niet zozeer de twee wereldbekende sporters die het filmpje spraakmakend, maar vooral de wetenschap dat die twee mannen nooit bij elkaar zijn geweest voor de opnamen van de clip. Ze zijn zelfs niet eens op dezelfde plek geweest.

De video is gemaakt door Marco Grandia. Het materiaal is via YouTube al ruim 36 miljoen keer bekeken. In het filmpje is te zien hoe voetballer Lionel Messi en basketballer Kobe Bryant strijden om de aandacht van een jonge fan. Grandia kreeg half september het verzoek binnen om deze commercial te regisseren. Hij werkte met ongeveer 180 man aan het een minuut durende filmpje. Het gedeelte met Bryant nam Grandia op in Istanbul en de scènes met de Argentijn filmde hij
in Barcelona.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.