Steve Biko Centrum geopend in Zuid-Afrika

Via een zoekopdracht in google images zie je hoe Steve Biko eruit gezien heeft.

Via een zoekopdracht in Google Images zie je hoe Steve Biko eruit gezien heeft.

In de stad Ginsberg, vlakbij King William’s Town in de Oost-Kaap, is het Steve Biko Centrum geopend. Steve Biko heeft zich jarenlang ingezet tegen de apartheid. Van 1968-1977 is hij actief geweest, hij was onder andere leider en oprichter van South African Students’ Organisation. Hij is tijdens zijn strijd meerdere keren opgepakt en in 1976 stierf hij onder verdachte omstandigheden nadat hij was gearresteerd. In het Steve Biko centrum kun je meer leren over zijn leven en daarnaast moet het meer toeristen naar de regio brengen.  Het centrum is gemaakt in samenwerking met de diensten van Kunst en Cultuur, toerisme en de overheid, die het project tot nationaal erfgoed maakte. Het centrum heeft een uitgebreid museumarchief, een bibliotheek resource centre, een media center en een gedenkplaats ter ere van mensenrechtenactivisten. Het gebouw is onderdeel van de Biko Heritage Trail die ligt tussen Port Elizabeth en King William’s Town. Een aantal belangrijke plekken, waaronder Biko’s huis in Ginsberg Township, de Biko Bridge in Oost-Londen, maar ook de Zanempilo Clinic, die Biko mede-opgerichtte in het midden van de jaren 1970, zijn uitgeroepen tot nationaal erfgoed.

Voor meer informatie over de Oost-Kaap ga je naar de website.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.