Tafelberg officieel Zevende Natuurwonder

De Tafelberg is nummer 7 op de lijst van natuurwonderen.

Er was al een lijst met nieuwe wereldwonderen, nu is er ook een lijst met zeven natuurwonderen. Het zevende natuurwonder op de lijst is de Tafelberg in Zuid-Afrika. De onderscheiding van de Tafelberg is het resultaat van een campagne die de afgelopen maanden is gevoerd. De Table Mountain is het symbool voor veel mensen van Zuid-Afrika.  De Tafelberg is bijzonder omdat het dichtbij de hoofdstad Kaapstad ligt. Daarnaast mag je er als bezoeker op lopen en heb je een panoramisch uitzicht van de omgeving. De vlakke toppen van deze berg hebben 6 miljoen jaar erosie weerstaan en daarnaast heeft de berg een van de rijkste maar ook kleinste bloemenwereld met ongeveer 1.470 varianten. De Tafelberg is ook een thuis voor zeldzame dieren. Op de lijst staan nog 6 andere natuurwonderen:
1. Amazone
2. Halong Bay
3. Iguazu Falls
4. Jeju Island
5. Komodo
6. Puerto Princesa Underground River

Voor meer informatie over de Tafelberg ga je naar de website.

0

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.