Tafelen bij Franse topkoks

Franse sterrenkoks nodigen je uit in hun koken om je hun kunstjes te leren.

Franse sterrenkoks nodigen je uit in hun koken om je hun kunstjes te leren.

Als je de hele dag op je ski’s hebt gestaan dan krijg je wel honger. Bij wintersport in Frankrijk hoort dan ook niet alleen buiten zijn in de sneeuw,  je kan er ook goed eten en er zijn kookcursussen, workshops en proeverijen. Zo kun je aan tafel bij verschillende Franse sterrenchefs. Bij René en Maxime Meilleur van La Bouitte in Saint Martin de Belleville staat de deur open. Zij hebben een zespersoons tafel in hun keuken staan waar je kan aanschuiven. Vanaf die plek kun je wat van de kneepjes van het vak af kijken en na het koken de gerechten proeven. Ook chef Laurent Petit van Clos des Sens in Annecy-le-Vieux nodigt je uit in zijn keuken. Samen met zijn team gaat hij vervolgens koken met producten die je zelf mag uitkiezen. Daarnaast mag je ook helpen met het bereiden van het eten, dan steek je er nog wat van op.

Daarnaast is er het ‘Internationaal Gastronomie Festival Châtel’ van 16 tot 19 januari 2013. Dit festival wordt voor de derde keer gehouden. Elk jaar geven de chef-koks uit Les Portes du Soleil kookdemonstraties, workshops en proeverijen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.