Toetanchamon in Amsterdam

Toetanchamon in Amsterdam 9

De dochter van de Egyptische ambassadeur bij de opening van de expositie.foto: ©Semmel Concerts


Na Parijs, Zürich, Barcelona, Brussel en Seoul is Amsterdam aan de beurt voor de internationale tentoonstelling “Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten”. De expositie laat negentig jaar na de ontdekking van de graftombe van de Egyptische fararo Toetanchamon zien met wat voor een schatten hij naar het dodenrijk werd gestuurd. Deze reizende expositie over de legendarische farao is nu tot en met 5 mei 2013 te zien in de nieuwe tentoonstellingsruimte Amsterdam EXPO, naast station Amsterdam Zuid.

Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten reconstrueert de schatten uit de tijd van de jonge farao Toetanchamon.
Drie van de grafkamers zijn identiek nagebouwd op basis van de schetsen en notities van Howard Carter en
beelden door Harry Burton, de fotograaf van de expeditie. De kamers bevatten replica’s van de meest opvallende
voorwerpen zoals juwelen, amuletten, koffers, stoelen, wapens, een sensationele strijdwagen in goud,
grote vergulde schrijnen en het beroemde dodenmasker.

Alle objecten zijn zorgvuldig vervaardigd door de beste Egyptische ambachtslieden en goedgekeurd door internationaal gerenommeerde wetenschappers en egyptologen. Multimediapresentaties laten de bezoeker kennismaken met de culturele en religieuze wereld van het Oude Egypte. Negentig jaar na de oorspronkelijke ontdekking gaat de graftombe van Toetanchamon opnieuw open, ditmaal in Amsterdam.

Reguliere tickets zijn verkrijgbaar vanaf 16,- euro (exclusief bespreekkosten). Een audiogids is inbegrepen in de ticketprijs en beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. Speciaal voor kinderen is een aangepaste audiogids beschikbaar. Amsterdam EXPO is iedere dag geopend van 9.00 uur tot 19.00 uur. Kaartverkoop via www.amsterdamexpo.nl.

Toetanchamon in Amsterdam 10

Een overzicht van de expositie. foto: ©Semmel Concerts

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.