Troje in Amsterdam

De poster van de tentoonstelling.


In het Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127, Amsterdam is van 7 december tot 5 mei 2013 een tentoonstelling te zien over gebruiksvoorwerpen uit het Griekse Troje. “Geen stad spreekt zo tot de verbeelding als Troje. Troje heeft iets magisch, iets mythisch, iets fascinerends. Met de tentoonstelling Troje. Stad, Homerus en Turkije toont het Allard Pierson Museum de vele gezichten van Troje en biedt de nieuwste perspectieven op de stad. Met ruim 300 bruiklenen uit binnen – en buitenland waren niet eerder in Nederland zoveel archeologische en cultuurhistorische topstukken uit en over Troje in een tentoonstelling te zien. De tentoonstelling vormt de spectaculaire afsluiting van de feestelijke viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Nederland”, zo stelt het museum zelf in een toelichting op de expositie.

De tentoonstelling belicht een tot de verbeelding sprekend onderwerp vanuit verschillende gezichtspunten. Vanuit de stad zelf, vanuit de dichter Homerus en vanuit verschillende culturen en landen. Mythevorming over Troje is de rode draad van de tentoonstelling. Meer info: www.trojeinamsterdam.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.