Tv-programma van reizigers zelf


RTL zal gedacht hebben: ‘Waarom gebruiken we die honderden uren aan video’s die toeristen zelf internet oppompen niet? Is bovendien een stuk goedkoper’. Mogelijk is dat de motivatie achter een nieuw reisprogramma, dat vanaf 20 januari elke zondag te zien is op RTL5. Het tv-programma is een aaneenschakeling van reisverhalen gemaakt door reizigers. Alle beelden in het nieuwe reisprogramma zijn door reisliefhebbers gefilmd en geüpload. Overal & Nergens is volgens de makers het eerste user-generated reisprogramma in Nederland.

Overal & Nergens laat kijkers op een persoonlijke manier kennis maken met internationale vakantiebestemmingen, zo is de bedoeling. “Door de ogen van andere reizigers ontdek je de wereld. Het reisprogramma beschikt over een eigen online community op WaarBenJij.nu, waar reizigers die mee willen doen hun reisvideo’s kunnen uploaden. De community is een verzamelbron van video’s, welke door iedereen te bekijken en te beoordelen zijn. Verspreid over 8 afleveringen laten reizigers hun leukste, meest indrukwekkende of spannende reisvideo’s zien”, aldus een toelichting van de omroep.

Het tv-programma Overal & Nergens is mede mogelijk gemaakt door reisorganisatie Sawadee, Bever en WaarBenJij.nu.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.