Venlo is Hoofdstad van de Smaak 2013

 Noord-Limburg staat volgende jaar in het teken van regionale streekproducten en gezonde voeding.

Noord-Limburg staat volgende jaar in het teken van regionale streekproducten en gezonde voeding.

De regio Venlo is uitgeroepen tot Hoofdstad van de Smaak 2013. De regio heeft gewonnen omdat ze zich onderscheiden met grootschalige, duurzame én ambachtelijke kleinschalige productie van eten. Ze maken deel uit van het grootste tuinbouwgebied van West-Europa. Van januari tot eind december 2013 zijn ze in Noord-Limburg bezig met regionale streekproducten en gezonde voeding. Er is een speciale website gemaakt om alles rond Venlo als Hoofdstad van de Smaak uit te leggen. Op www.regiovandesmaak.nl vind je alles wat er toen doen is met smaak in 2013. Het hele jaar worden er activiteiten georganiseerd rond het thema smaak en iedere maand staat een ander streekproduct in het zonnetje. In januari beginnen ze met de maand van de Vergeten Groenten. Op het Historische Groentehof in Beesel doen ze hun best om ouderwetse groeten weer populair te maken. De Teler Jac Nijskens is daarvoor ook onderscheiden als ‘Held van de Smaak 2012’. Op regiovandesmaak.nl vind je winterse recepten voor bijvoorbeeld pastinaak, kwee en meiraap. Of je gaat voor een kookworkshop of proeverij naar de Groentehof.

Op de website kun  je ook terecht voor informatie en tips over wat waar ‘te genieten’ valt. Je kan er ook inspiratie vinden voor een culinair, cultureel en sportief plattelandsuitje. Zo zijn er fiets- en wandelroutes die langs Producenten van Streekproducten komen. Telers verwelkomen je, verzorgen rondleidingen en laten je met plezier zelf ‘zwoegen’ om je eigen maaltje te oogsten.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.