Vier kerst in Zuid-Tirol

Vier kerst in Zuid-Tirol 9

Ook in Zuid-Tirol laten ze kerst niet voorbij gaan, je kan er bijvoorbeeld kerstmarkten bezoeken. Foto: ®Suedtirol Marketing

De winter is echt begonnen en kerst komt steeds dichterbij. Ook in Zuid-Tirol, oftewel Südtirol, vieren ze dit feest uitgebreid. De lokale bevolking maakt zich op voor het kerstfeest. Dit doen ze op verschillende manieren. Zo maakt de De Zuid-Tiroolse Thea Schuster kerstversieringen. Ze maakt niet alleen kerstversiering voor haarzelf, jij kan ook langsgaan en dan maakt ze persoonlijk creatieve kerstversiering voor je. Als je voor kerst naar  Zuid-Tirol kun je proeven van de vruchtencake ‘Bozner’. Deze cake hoort bij kerst in deze streek. Richard Schweinbacher is een ‘Bozner’specialist. Deze cake is een symbool van de  geschiedenis van Bolzano/Bozen tijdens de Middeleeuwen door de samensmelting van de Alpine- en de Mediterranecultuur. Daarnaast zijn er ook in deze regio kerstmarkten te vinden. Op de kerstmarkten vind je traditionele kraampjes waar verschillende lokale ambachten hun spullen verkopen, zoals kerstversieringen, houten beelden en kunst. Ook zijn er etenswaren zoals spek, honing en kaas van eigen bodem te vinden. De  hapjes Apfelstrudel en Zelten – het traditionele kerstgebak – zijn te koop bij diverse kraampjes. Daarnaast worden er kerstliedjes gezongen en zijn er bij sommige kerstmarkten andere attracties, zoals schaatsen. En ook deze kerstmarkten gaan met hun tijd mee want de 5 grootste hebben een eigen app. Hier vind je het laatste nieuws, foto’s en video’s. De App is geschikt voor Apple en Android.

De kerstmarkten in Südtirol zijn te bezoeken tot en met 6 januari. Alleen de kerstmarkt in Bolzano/Bozen sluit op 23 december. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.