Volkswagen showroom op piste van Ischgl

Het Oostenrijkse/Duitse team met Michael Bachnetzer en Sven Jurisch won vorig jaar de eerste prijs met hun sneeuwsculptuur ‘de tiran, geloof, liefde en hoop’.

Het Oostenrijkse/Duitse team met Michael Bachnetzer en Sven Jurisch won vorig jaar de eerste prijs met hun sneeuwsculptuur.

Er komen tien volkswagen auto’s op de pistes van Ischgl. Elk model van het merk is vertegenwoordigd van de Beetle tot de nieuwe Golf 7. Ze gaan natuurlijk geen echte auto’s op de piste zetten, er komen ijsculpturen van de modellen te staan. Dit in het teken van de 20e editie van het evenement Shapes in White, waarvan het thema dit jaar volkswagen is. Na de kerstvakantie gaan professionele beeldhouwers aan de slag met het creëren van metershoge kunstwerken. Ze gaan sneeuw- en ijssculpturen maken die volledig in het teken staan van de Volkswagen collectie. Ze hebben van 7 t/m 11 januari om de kunstwerken te maken. Een deskundige jury beoordeelt vooraf alle ingezonden ontwerpen van professionele beeldhouwers en kunstenaars van over de hele wereld. Er worden tien internationale teams, die bestaan uit twee personen, uitgekozen om hun ontwerp te maken. Zij krijgen de kans om op de piste van de Silvretta Arena met een sneeuwblok van 6 bij 6 m en 4 meter hoog, hun ontwerp binnen 5 dagen te realiseren. Vrijdag 11 januari om 15.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt.

De tien sculpturen zijn op de pistes van de Silvretta Arena te zien tot de zon de kunstwerken laat smelten. Samen met hoofdsponsor Volkswagen organiseert Ischgl het hele winterseizoen diverse evenementen. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.