Wie is de de perfecte vliegpassagier?

Uit onderzoek blijkt dat vliegtuigpersoneel sommige gewoontes en verzoeken niet kan waarderen.

De perfecte vliegtuigpassagier is een alleenreizende man, in de dertig, reizend om niet zakelijke reden in de Economy Class. Dat blijkt uit een onderzoek van Skyscanner, zij vroegen 700 internationale cabinebemanningsleden naar hun perfecte passagier. Veel mensen denken dat een baan als steward of stewardess heel luxe is omdat je de hele wereld over mag reizen en omdat je veel mensen ontmoet. Maar elke baan heeft zijn mindere kanten en met 3 miljoen mensen die per dag vliegen zitten er altijd een paar passagiers met vreemde gewoontes en ergerlijke verzoeken bij. Het blijkt dat passagiers die met hun vingers knippen om aandacht te krijgen de grootste bron van ergernis is (26%). Daarna komt het verlaten van de plek terwijl het lampje ‘riemen vast’ nog brandt (13%) en op drie staat het proppen van teveel bagage in de bagagevakken (11%). Als je het leven van een steward of stewardess een beetje makkelijker wil maken weet je nu wat je het beste kan laten.

De complete lijst met irritante gewoontes:

Met vingers knippen voor aandacht

26%

Plek verlaten voordat ‘riemen vast’ lampje uit is

13%

Teveel bagage in bagagevakken proppen

11%

Klagen dat er niet genoeg ruimte is voor bagage

10%

Praten door veiligheidsinstructievideo

9%

Vragen om extra deken/kussen

8%

Afval in stoel ervoor stoppen

7%

Vragen om ander eten

6%

Klagen over temperatuur

6%

Vragen om een speciaal merk drank

4%

 

 

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.