Wie maakt de beste Beatrix?

Een bekend portet van Koningin Beatrix door Carla Rodenberg uit 1995, stuur ook jouw portret in. Foto: Paleis Het Loo

Koningin Beatrix wordt bijna 75 jaar, op 31 januari 2013 om precies te zijn. Om dit te vieren gaat de NOS op zoek naar de beste portretten, beelden en andere kunstwerken van onze Koningin. Daarmee gaan ze de expositie ‘Het Beeld van Beatrix’ op Paleis Het Loo samenstellen. Bij deze expositie zal een selectie van 75 ingezonden kunstwerken te zien zijn. Je kan als kunstenaar zelf je creatie inzenden via de website van de NOS. Het gaat niet alleen om schilderijen, ook beelden, foto’s en andere kunstvormen komen voor deze expositie in aanmerking. Een jury, die bestaat uit ontwerper en kunstkenner Jan des Bouvrie, NOS-presentator en fotograaf Sacha de Boer en conservator van Paleis Het Loo Marieke Spliethoff, kiest uit de inzendingen 75 werken. De winnende kunstwerken worden vanaf 31 januari tentoongesteld in het paleis in Apeldoorn, samen met werken van wereldberoemde kunstenaars als Andy Warhol en Marte Röling.

Kunstenaars kunnen tot en met dinsdag 15 januari aanstaande hun kunstwerk van koningin Beatrix met hun toelichting digitaal insturen. De tentoonstelling, waar je ook kunstwerken van professionele kunstenaars kunt zien, is van 31 januari tot en met 20 mei te zien op Paleis Het Loo. De zoektocht en de officiële opening van de tentoonstelling zijn woensdag 30 januari te zien in een extra NOS-programma: ‘Het Beeld van Beatrix’ van 19.00 tot 20.00 uur op Nederland 1. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.