Dakar 2013 bijna van start

Zaterdag begint de Dakar 2013 en gaan de 459 rijders en teams beginnen aan de race door Peru, Argentinië en Chili.

Zaterdag begint de Dakar 2013 en gaan de 459 rijders en teams beginnen aan de race door Peru, Argentinië en Chili.

Komende zaterdag is het zover, dan gaat de Dakar 2013 van start. Voor de vijfde keer gaat de rally niet door Afrika maar door Zuid-Amerika. Ze beginnen in de hoofdstad van Peru, Lima en gaan dan vervolgens door een deel van Argentinië en Chili om te eindigen in de Chileense hoofdstad Santiago.

De eerste etappe gaat van start op 5 januari en de laatste wordt verreden op 20 januari. De Dakar-race is ooit begonnen omdat de Fransman Thierry Sabine in 1977 verdwaald raakte tijdens een rally in Libanese woestijn. Hij vond het landschap zo mooi dat hij zelf rally’s wilde organiseren. In 1978 was het zover, op de Place du Trocadéro ging de eerste editie van de rally Parijs-Dakar van start.

De Dakar 2013  is te volgen op RTl 7. De zender doet uitgebreid verslag van de hele race en heeft twee keer per dag een uitzending, om 19u en een herhaling om 22.15. Zaterdag gaan er 459 rijders en teams van start. Ook Nederland is vertegenwoordigd bij de Dakar. Er gaan negentien Nederlandse motorrijders van start, twee Nederlanders gaan op quads, zeven Nederlanders doen de rally in een auto en 27 Nederlandse teams rijden in een truck. De jongste deelnemer aan de race is ook een Nederlander. Robert Van Pelt Jr is 19 jaar en gaat daarmee met zijn motor als jongste van start. De oudste deelnemer is een Argentijn, Francisco Claudio Regunaschi, en hij is 71.

De start van de Dakar 2013 is op zaterdag 5 januari. Voor meer informatie kun je naar de website van RTL 7, deze website is in het Nederlands. Je kan ook naar de officiële site van de Dakar maar deze is in het Engels.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.