De allerlaatste Vakantiebeurs-nieuwtjes

333Travel heeft nieuwe bestemmingen aan het pakket toegevoegd voor de zomer van 2013.

333Travel heeft nieuwe bestemmingen aan het pakket toegevoegd voor de zomer van 2013.


Elk jaar krijgt de redactie vlak voordat de Vakantiebeurs in Utrecht begint (a.s. woensdag) een stortvloed aan persberichten over zich heen van landen en bedrijven die zich melden met nieuwtjes die ze daar gaan presenteren. Het is ondoenlijk om van al die meldingen een apart bericht te maken, dus vegen we alles wat we de laatste dagen gehad hebben en wat nog komt hier in dit bericht. Kortom, een overzicht:

ANWB is hoofdsponsor
Op vakantie gaan is voor de Nederlander belangrijk. Daarom is de ANWB hoofdsponsor van de Vakantiebeurs 2013. De ANWB wil graag vakantiegangers informeren en op ideeën brengen en daarmee inspireren om letterlijk nieuwe wegen in te slaan. ANWB-reisdochters Pharos Reizen, FOX Vakanties, SNP Natuurreizen, ANWB Kampeerreizen, Travelhome, Cruise Travel en Pin High Golftravel bieden een concreet en eigentijds reisaanbod. De Vakantiebeurs is bij uitstek de gelegenheid om elkaar te ontmoeten. De data zijn van woensdag 9 januari tot en met zondag 13 januari.

Met de wind in je haren over de Vélodyssée
Frankrijk zet ook dit jaar op de Vakantiebeurs stevig in op fiets- en wandelvakanties. Langs de Franse Atlantische kust is namelijk een prachtig nieuw routenetwerk ontwikkeld dat er bijna om schreeuwt om door wielrenners en fietsers ontdekt te worden: de Vélodyssée, zoals de welluidende naam klinkt. Dit is een traject van zo’n 1200 kilometer dat vrijwel de gehele westkust van Frankrijk beslaat. In de stands met speciaal overgekomen toeristische experts is alle informatie bijeengebracht over de vele Franse netwerken van autoluwe, recreatieve fietsroutes of lange afstandspaden. De beursdata van de Vakantiebeurs zijn van woensdag 9 januari tot en met zondag 14 januari. Het Frankrijk Paviljoen is te vinden in hal 11, standnr. A10.

Nieuwe reizen met 333TRAVEL
333TRAVEL zal wederom met een team medewerkers aanwezig zijn om bezoekers van informatie te voorzien over de rondreizen, strandvakanties en maatwerkreizen. Tevens worden de nieuwe magazines voor 2013 gepresenteerd. Nieuwe bestemmingen in 2013 zijn Amerika en Myanmar. “In Amerika hebben wij een ruime keuze aan bijzondere fly drives, avontuurlijke tours en stedentrips naar New York. Amerika is bij uitstek het land om per huurauto of camper te verkennen. Kom alvast in de vakantiesferen en bezoek ons in hal 1 (stand C090)”.

Thaise massage op de beurs
In hal 1 treft u het Thailand Paviljoen tussen de andere verre bestemmingen. In het paviljoen (stand C116) kunt u zich laten informeren door het Thais Verkeersbureau en de Thailand gerelateerde aanbieders, waaronder airlines, touroperators, hotels en direct sellers die speciaal voor deze beurs zijn overgevlogen uit Thailand. Het design van het paviljoen is geïnspireerd op een typische Thaise boerderij uit de nog weinig ontdekte regio I-San. Een groot rietendak en de diverse ‘marktkraampjes’ zorgen voor een authentieke belevingswereld. Naast de informatieoverdracht, staan uw zintuigen in het paviljoen op scherp. De Thaise keuken zorgt ervoor dat u letterlijk de smaak van Thailand proeft. Daarnaast kunt u kennismaken met de traditionele Thaise massage. Deze massage werkt met drukpunten en is een van ’s werelds oudste geneesmethoden. Ook kunt u in het paviljoen zien hoe de handgemaakte Thaise paraplu’s op een traditionele wijze worden beschilderd.

Prijs voor Tui Nederland
Op woendag 9 januari zal in het bijzijn van Taleb Rifai, Secretaris-Generaal van de VN Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO), het eerste ‘Travelife duurzaamheidscertificaat voor touroperators’ ter wereld uitgereikt worden aan TUI Nederland (bekend van de merken Arke, Holland International en KRAS.nl), SNP Natuurreizen, en Kuoni Specialists (bekend van de merken Koning Aap, Shoestring en YourWay2GO). Deze drie bedrijven, aangesloten bij brancheorganisatie ANVR, worden daarmee beloond voor hun jarenlange inspanning en koploperspositie op het gebied van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De reisorganisaties zijn door een onafhankelijke auditor beoordeeld. Zij voldoen aan de meer dan 150 Travelife-criteria die betrekking hebben op hun interne beleid en management, productassortiment, internationale handelspartners en consumentenvoorlichting.

Luchthaven Düsseldorf
Ongeveer één miljoen passagiers uit Nederland maken jaarlijks gebruik van de ‘Next Generation Hub’™ Düsseldorf. Een luchthaventeam heeft Nederlandse reizigers gevraagd waarom zij bewust voor Düsseldorf hebben gekozen. De tesimonials, ofwel aanbevelingen, zijn in een korte film samengevat die op de Vakantiebeursstand wordt getoond. De grootste luchthaven van Noordrijn-Westfalen presenteert haar uitgebreide aanbod op de ‘Vakantiebeurs’. Van dinsdag 8 tot en met zondag 13 januari komt Düsseldorf samen met partners Air Berlin en Etihad naar de Jaarbeurs in Utrecht. Ook Maritim Hotel Düsseldorf, gevestigd op de luchthaven, is aanwezig op de stand van 120 m2. Düsseldorf Airport is net zoals voorgaande jaren te vinden in Hal 1, standnummer 022.

Frans restaurant
Dit jaar zet het Frans Bureau voor Toerisme het thema kamperen in de schijnwerpers. Ruim 30 Franse exposanten informeren bezoekers over de kampeermogelijkheden in hun streek. Het restaurant biedt typische Franse gerechten aan als salade Nicoise, Franse uiensoep, of Boeuf Bourguignon om nog even de Franse sfeer te proeven en vast te houden. De bediening serveert alle gerechten aan tafel uit. Er is volop te doen voor de bezoeker. Onder andere een wijnproeverij die de proever langs verschillende regio’s in Frankrijk leidt, een ontmoeting met de TV sterren van Fort Boyard (van vrij – zo) uit de regio Poitou Charentes en diverse standhouders die prijzen verloten. Het Frankijkpaviljoen bevindt zich in Hal 11 A010.

Tante Es in stand van Suriname
De meest gevatte Surinaamse “mama” reist af naar de Vakantiebeurs. Tijdens de 55e editie komt Tante Es voor het eerst, samen met haar bekende veranda, op bezoek bij de stand van Stichting Toerisme Suriname. In plaats van bekende Nederlanders aan de tand te voelen, krijgen de bezoekers van de Vakantiebeurs de gelegenheid op de stoel naast Tante Es plaats te nemen.Tante Es zal 12 januari van 13:00-14:00 op de stand van Suriname staan in Hal 1, standnummer D0 46.

Rwanda presenteert toeristische hoogtepunten
Rwanda wordt ook wel het ‘land van de duizend heuvels’ genoemd en heeft in 2012 wederom meer toeristen ontvangen. De Rwanda Development Board (RDB) grijpt de aanwezigheid op de Vakantiebeurs 2013 aan om zowel de Nederlandse consument als de reiswereld te informeren dat Rwanda nog meer bijzondere bezienswaardigheden heeft, zoals de natuurreservaten Akagera NP (savanne) en Nyungwe NP (subtropisch woud), de verschillende theeplantages die bezocht kunnen worden of de 227 kilometer lange ‘Thousand Hills Trail’ langs Lake Kivu. De Rwanda stand bevindt zich in hal 3 (stand nummer C014) en naast een vertegenwoordiging van de Ambassade van Rwanda in Den Haag zijn er 5 reisorganisaties uit Rwanda aanwezig, te weten Access Rwanda Safaris, Amahoro Tours, East Africa Eco Explorer, Jambo Travel & Tours en Sun Rise Eco-Tours. Rwanda zal dit jaar ook aanwezig zijn op het Christelijke Vakantieplein op vrijdag 11 en zaterdag 12 januari welke tijdens de Vakantiebeurs plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht. De ambassadrice van Rwanda verzorgt de officiële opening van het Christelijk Vakantieplein.

Zuid-Afrika lanceert iPad-app
South African Tourism lanceert op de Vakantiebeurs de nieuwe Mijn Zuid-Afrika iPad app. De app laat de consument op een interactieve manier kennis maken met Zuid-Afrika. Aan de hand van filmpjes, foto’s, tips & tricks en een handige travelplanner ‘reis’ je door Zuid-Afrika. De nieuwe app van South African Tourism is door Your World Publishers ontwikkeld en wordt mede door TravMagazine gepromoot. Op de Vakantiebeurs liggen iPads klaar in het Zuid-Afrika paviljoen zodat iedere bezoeker de app zelf kan testen. Op het Zuid-Afrika paviljoen is tijdens de Vakantiebeurs van alles te beleven. Naast het puzzelen met de Mijn Zuid-Afrika iPad app kun je jezelf laten vereeuwigen in Zuid-Afrikaans decor in het Funpix fotohokje. Of doe mee met een djembé drumsessie. Het fotohokje staat van woensdag tot en met zondag in het Zuid-Afrika paviljoen. De djembé sessies (vrije inloop) worden op vrijdag, zaterdag en zondag gegeven van 11.00 – 14.00 uur.

Exotische bestemmingen
Het Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden (CBI) presenteert zich op de Vakantiebeurs in drie Paviljoens waar de beursbezoekers adviezen en persoonlijke tips krijgen van lokale vakantie-experts uit exotische bestemmingen. Het CBI is een agentschap van het ministerie van Buitenlandse Zaken en is actief in 47 landen. Doelstelling van de organisatie is het bijdragen aan de economische verzelfstandiging van ontwikkelingslanden door versterking van de concurrentiepositie van bedrijven in deze landen op de West-Europese markt.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.