Domtoren breekt record in 2012

Vorig jaar was het populair om 's avonds de Domtoren op te gaan voor een cocktail rondleiding.

Vorig jaar was het populair om ’s avonds de Domtoren op te gaan voor een cocktail rondleiding. Foto: Toerisme Utrecht

De Domtoren in Utrecht heeft een record gebroken in 2012. Ze hebben namelijk nog nooit zoveel bezoekers gehad als vorig jaar. In totaal beklommen 58.000 mensen de toren, dit is een stijging van 5% ten opzichte van 2011. Toerisme Utrecht heeft wel een verklaring voor de stijging in het aantal bezoekers. Zo is er dit jaar meer gedaan aan promotie en zijn er nieuwe activiteiten georganiseerd zoals theatervoorstellingen en een benefietbeklimming voor Serious Request. Daarnaast maakten veel mensen gebruik van de mogelijkheid om de toren ’s avonds te beklimmen tijdens de ‘Midzomeravondtours’ (augustus) en ‘Lichtjes Kijken’ (december). Ook dit jaar wil Toerisme Utrecht zorgen dat er meer bezoekers de Domtoren beklimmen. Ze gaan daarom een bezoek aan de 112 meter hoge toren moderniseren met een app. Dit voorjaar introduceren ze een Domtoren App, waarmee je via je smartphone kan zien hoe het uitzicht vanaf de toren honderden jaren geleden was, of in de toekomst zal zijn. Daarnaast wil de Domtoren in 2013 de Green Key behalen, het internationale keurmerk voor duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en zorg voor het milieu.

Voor meer informatie over een bezoek aan de Domtoren ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.