E-biken in Zwitserland

Deze vakantie kun je ervoor kiezen om te gaan e-biken door het Zwitserse landschap. Foto: ZwitserlandToerisme.

Deze vakantie kun je ervoor kiezen om te gaan e-biken door het Zwitserse landschap. Foto: ZwitserlandToerisme.

Zwitserland staat al bekend als een land waar je veel dingen kan ondernemen. Je kan er wandelen en fietsen maar ook mountainbiken, skaten of kanoën. Alles wat mogelijk is op dit gebied in Zwitserland wordt tijdens de Fiets- en Wandelbeurs gepresenteerd. Er is alleen iets waar ze meer aandacht aan willen geven, namelijk E-biken. Dit fenomeen heeft veel aan populariteit gewonnen in Zwitserland. Dit komt mede omdat de “Flyer” daar wordt gemaakt, het goed merk op het gebied van e-bikes. Een andere rede is dat het land al jaren een landelijk fietsnet heeft, waar je ook met een elektronische fiets goed overheen kan. Dit routenet – Veloland Schweiz – maakt onderdeel uit van het landelijke, uniform bewegwijzerde netwerk “SwitzerlandMobility” voor wandelaars, fietsers, mountainbikers, skaters en kanoërs. Een voordeel van deze landelijke route is dat er een servicenetwerk omheen gebouwd is, met integratie van het openbaar vervoer. Je kan naast dagtochten ook complete meerdaagse tochten met je e-bike maken, met verzorgd bagagevervoer. Dit kan bijvoorbeeld op de langeafstandsfietsroutes en panoramaroutes door de Zwitserse natuur. In veel vakantieplaatsen kun je ,net als gewone fietsen en mountainbikes, e-bikes huren. Meer over SwitzerlandMobility is hier te vinden.

Naast de website heeft Zwitserland Toerisme dit voorjaar de nieuwe brochure “Outdoor. Swiss made.” uitgebracht. Hier vindt je meer over het aanbod van SwitzerlandMobility. Daarnaast worden (delen van) een paar routes uitgelegd met een beschrijving van de highlights onderweg, een hoogteprofiel en boekbare arrangementen. Als je meer wil weten over e-bikeroutes dan staat er een stuk in over de landelijke Merenroute en over de regionale “Herzroute” door het Emmental. Maar informatie vind je hier.

Als aanvulling op informatie in boeken, kaarten en gidsen en op internet zijn er verschillende apps voor de iPhone beschikbaar. Zwitserland Toerisme heeft de gratis wandelapps Swiss Hike (zomer) en Swiss Winter Hike (winter). Ga voor een overzicht naar de website. In de App Store is ook de gratis iPhone app SwitzerlandMobility beschikbaar, hier komt in het voorjaar van 2013 ook een Androidversie van.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.