Frozen Planet in Concert in Nederland

Tijdens het Frozen Planet in Concert zie je de beelden van de BCC serie begeleid door een orkest.

Tijdens het Frozen Planet in Concert zie je de beelden van de BCC serie begeleid door een orkest.

Frozen Planet in concert was al te zien in Los Angeles, Tokyo en Chicago maar nu is de Europese premiere in Nederland. Tijdens het concert worden de beelden van de gelijknamige serie van de BBC begeleid door het Gelders Orkest onder leiding van componist en dirigent George Fenton,die ook zelf de muziek voor Frozen Planet serie componeerde. Deze productie heeft het grootste HD projectiescherm van ons land en is met het 80 koppig groot Gelders Orkest voor één keer te zien in de Ziggo Dome Amsterdam. Op het projectiescherm zie je beelden van de bevroren wildernis van de Noord- en Zuidpool terwijl ze muzikaal en verbaal begeleid worden door het orkest en de dirigent. George Fenton, die ook de muziek maakte voor andere BBC series zoals ‘Earth’, ‘Planet Earth’ en ‘Earthflight’, vertelt tijdens het dirigeren over de geheimen achter het maken van de documentaire. Daarnaast vertelt hij waar hij de inspiratie voor de muziek vond.
Tijdens ‘Frozen Planet’ nemen de BBC documentairemakers je mee door de ongerepte natuur in de verste en koudste uithoeken van de wereld. Ze laten je de omvang, schoonheid en extreme omstandigheden van de gebieden zien. De levens van pooldieren worden op de voet gevolgd in close-ups in HD kwaliteit. Zo laten ze je beelden zien van ijsberen en jagende wolven tot pinguïns die een winter lang bij een temperatuur van 70 graden onder nul op een ei broeden. De serie laat je dierengedrag, panorama’s van ongerepte wildernis en de ijzige kou en omstandigheden die op de uiterste zuid- en noordpunten van de aarde heersen zien.

Frozen Planet in Concert is op 13 april om 20.00 uur te zien in de Ziggo Dome Amsterdam. Kaarten zijn te krijgen van €22,50 tot €49,50. De show is geschikt bezoekers vanaf circa 8 jaar en zal waar nodig worden vertaald naar het Nederlands. Voor kaarten of meer informatie ga je naar de website.

Trailer Frozen Planet in Concert:

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.