Griezelbeesten kijken

Miljoenpoten 2
Er zijn elf reuzenmiljoenpoten geboren in DierenPark Amersfoort. Ondanks hun naam komen de kleintjes met maar zes pootjes ter wereld. De eitjes worden onder de grond gelegd en komen na ongeveer drie maanden uit. De jongen kruipen zelfstandig uit de aarde omhoog.

Tijdens het schoonmaken van het verblijf van de miljoenpoten heeft dierverzorger Ronnie Joha van DierenPark Amersfoort de kleintjes ontdekt: ‘De omstandigheden moeten perfect zijn, anders komen de eitjes niet uit. Deze kleintjes zijn dus zeker bijzonder,’ zegt de verzorger.

Om de jongen zorgeloos te laten opgroeien, worden ze achter de schermen verzorgd. ‘Miljoenpoten worden zo klein geboren, dat ze nog erg kwetsbaar zijn. Zodra ze groter zijn, worden ze herenigd met onze volwassen reuzenmiljoenpoten,’ aldus dierverzorger Ronnie van DierenPark Amersfoort.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.