Hellendoorn krijgt waterglijbaanpark

Hellendoorn wil met de nieuwe attractie vooral tieners bedienen.

Hellendoorn wil met de nieuwe attractie vooral tieners bedienen.


Avonturenpark Hellendoorn breidt het aanbod uit met een groot waterglijbaanpark, dat in de zomer van 2013 opent. Alleen bezoekers aan het Avonturenpark, die hiervoor wel een extra kaartje moeten kopen, hebben toegang tot de glijbanen. Er komen in totaal tien glijbanen, waar in 1- of 2-persoonsbanden van afgegleden kan worden. De opening staat gepland voor juni 2013.

Het slidepark, zoals het genoemd wordt, zal jaarlijks geopend zijn van begin juni tot half september en kan alleen in combinatie met het pretpark bezocht worden middels een combiticket. De banen zijn voorzien van zogenaamde ‘uitglijbakken’, met daarin een laagje water om af te remmen. Het slidepark bevat geen zwembad.

Lyan van den Bosch, directeur van Avonturenpark Hellendoorn, licht de plannen voor het slidepark toe: “Het vinden van een unieke toevoeging aan een pretpark in een land met de hoogste pretparkdichtheid van Europa is geen gemakkelijke opgave. We hebben daarom verder gekeken dan de gebruikelijke attracties. Het slidepark biedt ons een unieke manier om naast gezinnen tegelijkertijd meer tieners naar ons park te trekken. Deze ambitie is met de komst van de Tarantula Magica in 2012 ingezet en wordt met het slidepark in 2013 onderstreept”.

Avonturenpark Hellendoorn heeft volgens eigen zeggen uitgebreid onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een slide park in Nederland. Right Marktonderzoek voerde een interessepeiling uit onder tieners en gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Beide doelgroepen gaven blijk van grote interesse en bereidheid tot een bezoek, ook bij lagere temperaturen.

Avonturenpark Hellendoorn is een pretpark met ruim 30 attracties en shows. Het park ligt op de Sallandse Heuvelrug en telt ruim 30 attracties en shows. Avonturenpark Hellendoorn is geopend van 29 maart t/m 27 oktober 2013. De entreeprijs voor het Avonturenpark is € 21,50 en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen. Een Seizoen Pas voor Avonturenpark Hellendoorn kost € 54,50 per persoon. In voor- en naseizoen is het park gedurende enkele weekdagen gesloten. Kijk voor een overzicht van prijzen en openingstijden op www.avonturenpark.nl.

Er is geen zwembad bij het nieuwe park, wel zijn er overal uitglijbakken die de snelheid verminderen.

Er is geen zwembad bij het nieuwe park, wel zijn er overal uitglijbakken die de snelheid verminderen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.