Landgoed Zonnestraal wordt opgeknapt

Landgoed Zonnestraal in Hilversum gaat de komende tijd veranderen, het landschap wordt weer terug gebracht in oorspronkelijke staat.

Landgoed Zonnestraal in Hilversum gaat de komende tijd veranderen, het landschap wordt weer terug gebracht in oorspronkelijke staat.

Landgoed Zonnestraal in Hilversum wordt de komende tijd opgeknapt. Het landgoed wil zijn best doen om op de UNESCO Werelderfgoedlijst te komen, maar dan moet er wel eerst wat gebeuren. De overheid wil hierbij helpen, daarom krijgt het landgoed een overheidsbijdrage van €250.000,- Hiermee wordt het landschap hersteld, het rijksmonumentale sanatorium Zonnestraal beter zichtbaar gemaakt en maken ze het landgoed geschikt voor recreatie. Landgoed Zonnestraal bestaat uit het voormalige sanatorium Zonnestraal uit 1928 van architect Jan Duiker en het omliggende bos. Duiker maakte zijn gebouwen zo dat aan de voorkant open zicht op de heide was en aan de achterkant een rugdekking met bomen. Dit landschap is in de loop der jaren erg veranderd. De bedoeling is dat het landschap weer in de oorspronkelijk staat wordt hersteld. De restauratie zou een positieve invloed op de uitstraling van de gebouwen van Zonnestraal hebben. Daarnaast komen er zo meer mogelijkheden voor recreatie en blijft het monument duurzaam behouden. Ook wordt er de komende jaren gewerkt aan een nominatiedossier voor de plaatsing van het monumentale ensemble Zonnestraal op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Ga voor meer informatie naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.