Maleisië maakt er een feestjaar van

In Maleisië gaan ze er een feest van maken in 2013 om je alvast voor te bereiden op visit malysia year 2014.

In Maleisië gaan ze er een feest van maken in 2013 om je alvast voor te bereiden op Visit Malaysia Year 2014.

Maleisië belooft toeristen voor 2013 een jaar vol met evenementen en festiviteiten die de voorbodes zijn van het Visit Malaysia Year in 2014.

Vanaf de viering van het Chinese Nieuwjaar op 10 februari start een 15-daags feest met etnische tradities, leeuwendansen en heerlijk eten. Eind februari kan men naar het Wereld Vlieger Festival in Johor, dat de lucht vult met kleurrijke en innovatieve vliegers. De Formule 1 wordt in maart (22 tot 24) op Sepang gereden, gevolgd door de grootste internationale Maritime & Aerospace Exhibition van 26 tot 30 maart op het vakantie-eiland Langkawi.

Maar denk ook aan het Malaysia International Shoe Festival in april, of de beroemde Colours of 1Malaysia festivals op 25 mei. Aandacht ook voor het Sabah Fest op Borneo en het World Harvest Festival in Sarawak in dezelfde maand. Ook op Borneo, van 28 tot 30 juni, het befaamde Rainforest World Music Festival.

Juli is koopjesmaand, met het Malaysia Mega Sale Carnival, direct gevolgd door het Contemporary Art Tourism Festival, de gelegenheid om kennis te maken met de meest getalenteerde jonge artiesten. Met de Ramadan net achter rug volgen in augustus de Hari Raya vieringen, waar bezoekers gewoon binnen mogen lopen bij de lokale bevolking en mee-eten wat de pot schaft.

In september is het 1Malaysia Lantern Tourism Festival op de 19e met haar prachtige lantaarns een hoogtepunt. De maand erna gaat het Fabulous Food 1Malaysia van start, waarbij oktober in het teken staat van fine dining, toeristen in november van ASEAN food kunnen genieten en overheerlijk Street Food in december. November betekent moessonweer, ideaal voor het zeilen van de Monsoon Cup in de Zuid-Chinese Zee. Dezelfde maand is ook het hindoestaanse lichtjesfeest Deepavali en de start van de Malaysia Year End Sale. Het jaar wordt afgesloten met het Cuti-Cuti 1Malaysia Dance Carnival, waar verschillende Maleisische dansen geleerd kunnen worden. Meer informatie: www.tourism-malaysia.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.