Marktplaats voor unieke ruimtes

Bij Airbnb kun je je eigen huis verhuren of een huis van iemand anders huren, zo kun je in een andere stad verblijven zonder naar een hotel te gaan.

Bij Airbnb kun je je eigen huis verhuren of een huis van iemand anders huren.

Een marktplaats voor unieke ruimtes, zo omschrijft de site Airbnb zichzelf. Eigenlijk is het idee achter de website heel simpel: Je kan je huis aanbieden als vakantiehuis of het huis van iemand anders vinden als vakantiehuis. Het lijkt heel erg op couchsurfen alleen als je gaat couchsurfen kies je vooral voor het sociale contact met de mensen waarbij je slaapt terwijl je bij Airbnb ook kan kiezen voor een huis waar op dat moment niemand is. De tijd waarin je een huis of kamer huurt kun je zelf bepalen en het ligt natuurlijk aan de beschikbaarheid van het huis. Soms kan je ergens een dag blijven, een week of zelfs een maand als je dat graag wil. Daarnaast kun je je eigen huis ook te huur aanbieden. Zo kun je zelf op vakantie gaan en als jij dan weg bent blijft er iemand anders, tegen betaling, in jouw huis. Op deze manier kun je je eigen reizen financieren en andere mensen ontmoeten. Op de website kun je een reactie achterlaten over het huis waar je geslapen hebt. Aan deze reacties kun je zien hoe dit huis andere mensen bevallen is en of het dus een aanrader is. Daarnaast kan de verhuurder ook een reactie over jou achterlaten op de website. Airbnb geeft je de mogelijkheid om, via Facebook, te zien of je vrienden ook een huis aanbieden. Zo hoef je misschien helemaal niet het huis van een vreemde te huren. De website is in 2008 begonnen en inmiddels zijn er huizen in 35.182 steden in 192 landen te huur. Ook zijn er via de website al meer dan dan 10 miljoen overnachtingen geboekt.

Ga voor meer informatie naar de website.

Hoe gebruik je Airbnb? (in het Engels):

0

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.