Naar Times Square in New York


Er gaat geen jaar voorbij of Times Square in New York staat in de belangstelling. Al was het alleen al vanwege het aftellen naar het nieuwe jaar dat daar altijd met een grote massa mensen gedaan wordt. De naam is afgeleid van het voormalige hoofdkantoor van de krant The New York Times. Het plein is het culturele centrum van New York City. In de jaren tachtig van de 20e eeuw stond de buurt er echter zeer verpauperd bij. Door een gezamenlijk initiatief van overheid en ondernemers kreeg de buurt na 1990 weer haar oude allure.

Opvallende kenmerken van het plein Times Square zijn de elektronische billboards, waarvan er meer dan 50 hangen. De theaterwijk Broadway, genoemd naar de straat, bevindt zich hier. Times Square wordt over het algemeen als de bekendste straat van de wereld beschouwd, zo meldt Wikipedia. De makers van deze website zijn ook te zien in bovenstaande video. Kunt u ze ontdekken?

De officiële site van Times Square is hier te vinden.

De volgende etappe in de virtuele wereldreis is maya-tempel bij Tulum Beach in Cancun.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.