New York vestigt bezoekers-record

Toeristen tijdens een tour door New York.

Toeristen tijdens een tour door New York.


New York City heeft een nieuw record gevestigd. De stad heeft in het afgelopen jaar 52 miljoen bezoekers ontvangen. Burgemeester Michael R. Bloomberg en NYC & Company CEO George Fertitta maakten dat gisteravond bekend. Dat is een stijging van 2,1% ten opzichte van 2011. Het gaat om ongeveer 41 miljoen binnenlandse bezoekers en 11 miljoen internationale bezoekers in totaal. De boodschap werd bekend gemaakt in het American Museum of Natural History in het bijzijn van Ellen V. Futter, directeur van het museum en de Rockettes die gisteravond op Times Square ook aanwezig waren voor de beroemde ‘New Year’s Eve Ball’.

Dit jaar bedraagt de economische impact op de stad ongeveer $55,3 miljard, waarvan $36,9 miljard directe uitgaven zijn. New York City blijft de belangrijkste bestemming van de Verenigde Staten met een marktaandeel van maar liefst 33%. De bezoekers zijn goed voor een recordaantal van 29 miljoen hotel overnachtingen en daarnaast genereerde The Big Apple naar aanleiding van deze nachten $504 miljoen aan hotel belastinginkomsten. De hospitality industrie in de vijf wijken van de stad geeft momenteel werk aan 356.000 New Yorkers.

“New York City blijft mensen van over de hele wereld aantrekken. Zij willen de unieke cultuur, het eten, de parken, het winkelen, de kunst en de energie van de stad zelf ervaren”, aldus Burgemeester Bloomberg. “De toeristische industrie bloeit en creëert duizenden banen voor New Yorkers van alle rangen en standen. We zijn goed op weg om ons nieuwe doel van 55 miljoen bezoekers en $70 miljard aan economische impact voor 2015 te realiseren.”

“NYC & Company’s diversificatie in de verschillende internationale markten wereldwijd heeft er toe geleid dat het marktaandeel van de stad naar maar liefst 33% is gestegen”, zegt NYC & Company CEO George Fertitta. “Voor 2013 hebben wij de markten met een sterk toekomst perspectief geïdentificeerd en wij streven er naar dat New York City dé top-of-mind bestemming onder de mensen blijft.” Belangrijke groeimarkten voor New York zijn onder andere Brazilië, China, Argentinië en Australië, die respectievelijk 447 procent, 442 procent, 258 procent en 157 procent stegen sinds 2006.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.