Ockels viert feestje op Aruba

Ockels werd vlak voor zijn aankomst op het tropische eiland op zijn hielen gezeten door een jetpack.

Ockels werd vlak voor zijn aankomst op het tropische eiland op zijn hielen gezeten door een jetpack.

Wubbo Ockels is met zijn eco-schip Ecolution in de haven van Oranjestad aangekomen. Op Aruba werden Ockels, zijn vrouw en de bemanning feestelijk onthaald. De voormalige astronaut en natuurkundige is in november begonnen met zijn eerste trans-Atlantische oversteek. Dit doet hij met een energiezuinig zeilschip genaamd ‘Ecolution’. Ze overwinteren in de hoofdstad van Aruba aan boord van zijn schip. Ockels gaat, in de tijd dat hij op het eiland is, de Arubaanse regering helpen met het ontwikkelen van verschillende projecten op het gebied van duurzaamheid. Ook gaat hij lezingen en workshops aan de bevolking en op scholen geven om mensen meer bewust te maken van het belang van duurzaamheid. Met de overtocht wil hij op symbolische wijze weergegeven dat 100% duurzaam mogelijk is. De reis naar Aruba verliep niet helemaal vlekkeloos. Tijden de zeereis strandden Ockels en zijn bemanning twee keer met de Ecolution. De eerste keer werden ze vlakbij het Franse Brest getroffen door kielproblemen en de tweede keer brak een stalen kabel van de zogeheten kleinmidzwaard-constructie af. Nadat deze problemen waren opgelost, kon de Ecolution haar tocht hervatten om de trans-Atlantische oversteek te maken.

Voor meer informatie over de reis van het energiezuinige schip  ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.