Online toegang tot vaccinatiepaspoort

Als je wil kun je vanaf nu je een online vaccinatiepaspoort aanmaken.

Als je wil kun je vanaf nu je een online vaccinatiepaspoort aanmaken bij Meditel.

Vanaf nu kun je automatisch op de hoogte gesteld worden van verlopen vaccinaties. Daarnaast is het mogelijk een gewaarmerkte kopie van een zoekgeraakte vaccinatiepaspoort, het fysieke document, te laten maken. Dit kan omdat Meditel het vaccinatiepaspoort online toegankelijk maakt. Het is voor iedereen mogelijk een persoonlijke pagina aan te maken. Het voordeel is dus dat bij verlies van het fysieke boekje de status van vaccinaties niet verloren gaat. Artsen kunnen zien welke ‘spuiten’ je hebt gehad en nog moet krijgen. Je krijgt via deze internetapplicatie automatisch bericht als de geldigheid van een vaccinatie verloopt. Alleen bij initiatiefnemer Meditel kunnen artsen de vaccinaties ter plekke online bijwerken en valideren. Als je je bij andere instanties laat prikken, moet je de vaccinaties zelf noteren. Medital artsen kunnen deze informatie niet gebruiken om een geldige kopie van een zoekgeraakt boekje te maken. Alles wat je zelf aanvult geldt niet als bewijslast, dus dan is het online vaccinatiepaspoort meer een geheugen steuntje voor jezelf. Het vaccinatiepaspoort is nodig om te kunnen vaststellen in hoeverre iemand beschermd is tegen ‘reisziekten’. Dankzij de nieuwe internetapplicatie kun je goed beschermd op reis te gaan. Nu weet je welke vaccinaties je hebt en wanneer je weer nieuwe moet gaan halen.  Je moet alleen het papieren boekje altijd meenemen op reis. Sommige landen vereisen een bewijs van inenting tegen gele koorts of een cholera-stempel. Bij de douane is het online boekje niet genoeg.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.