Ontdek de natuur van Brazilië

Het Nationale Park Lençóis Maranhenses is met zijn duinen de enige woestijn in Brazilië.

Het Nationale Park Lençóis Maranhenses is met zijn duinen de enige woestijn in Brazilië.

Als je aan Brazilië denkt dan blijft het meestal bij zon, zee en strand maar het land heeft meer dan dat. Als je naar Brazilië gaat omdat je op zoek bent naar rust en de natuur dan kun je een van de natuurparken die het land rijk is bezoeken. Deze beschermde natuurgebieden zoals de Nationale Parken Jericoacoara, Lençóis Maranhenses en het Nationale Maritieme Park Abrolhos zijn een goede plek voor wandeltochten, expedities en liefhebbers van watersport.

Jericoacoara
Jericoacoara bevindt zich op 310 kilometer van Fortaleza, de hoofdstad van de deelstaat Ceará in het noordoosten van Brazilië. Het Nationale Park van Jericoacoara telt 8.850 hectare en is een natuurgebied tussen de gemeenten Jijoca de Jericoacoara, Cruz en Camocim. Het natuurpark is opgericht in 2002 en sindsdien gelden in dit gebied strikte voorschriften. Dit doen ze omdat ze het authentieke karakter van Jericoacoara en de natuurlijke omgeving willen beschermen. Het Nationale Park Houdt zich daarom bezig met de instandhouding van ecosystemen aan de kust, het behoud van natuurlijke hulpbronnen, milieu-educatie en het
stimuleren van ecotoerisme.

Lençóis Maranhenses
Het Nationale Park Lençóis Maranhenses is in 1981 opgericht en is 155 hectare groot . Het natuurgebied bestaat uit veel duinen en
lagunes. Het gebied staat bekend om zijn landschappen en wordt door veel mensen bezocht. Het grote duinenlandschap in het natuurpark is de enige woestijn van Brazilië. De lagunes ontstaan door de extreme regenval in de eerste helft van het jaar, waardoor de zij met water worden gevuld. In het droge seizoen verdwijnen veel lagunes, maar Lagoa do Peixe en Lagoa Bonita bevatten altijd water. De meest geschikte periode voor een bezoek is van mei tot september, omdat de lagunes dan zijn gevuld.

Nationale Maritieme Park Abrolhos
Het Nationale Maritieme Park Abrolhos heeft een oppervlakte van 91.300 hectare en is in 1983 opgericht. De Abrolhos worden gevorm door een archipel die uit vijf eilanden en veel koraalriffen bestaat. Deze eilandengroep bevindt zich aan de zuidelijke kust van de deelstaat Bahia in het noordoosten van Brazilië. Je kan hier  genieten van kleurrijke koraalriffen en het rijke zeeleven. In 1832 bracht  Charles Darwin een bezoek aan de archipel en beschreef hij er de kleurrijke flora, de bijzondere vegetatie en veel diersoorten. Het Nationale Martieme Park van Abrolhos is sinds 2003 een belangrijk natuurreservaat voor het tropisch regenwoud in Brazilië. Hiermee is het een belangrijk centrum voor informatievoorziening en de ontwikkeling van natuurprojecten.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.