Paradiso wil eigen (pop)hotel

ParadisoHotel
Amsterdamse poptempel Paradiso wil een eigen hotel hebben. Dat zou moeten komen op een al jaren braakliggend terrein naast het pand. Het hotel zou onder andere onderdak moeten bieden aan de artiesten die in Paradiso optreden. De plannen voor het hotel zijn in december ingediend bij het stadsdeel Centrum. „Dit waanzinnige idee gaat echt veel verder dan zomaar een hotelletje. Het wordt iets heel unieks met onder meer bijzondere suites en lobby gelieerd aan Paradiso. Gasten maar ook popsterren kunnen er worden ondergebracht en via de kelder rechtstreeks naar het podium lopen”, vertelt Thijs Meijer van ontwikkelaar Converse DC in de media.

Het hotel zou veertig kamers moeten krijgen en aantrekkelijk moeten zijn voor gasten doordat die dan kunnen in dezelfde kamer kunnen slapen als hun favoriete artiest. De eerste plannen voor een hotel op deze plek stammen uit 2009. De Amsterdamse politiek heeft in het verleden de voorkeur uitgesproken voor minder horeca- en uitgaansgelegenheden in dit deel van de stad, dus het is maar afwachten of er een politieke meerderheid voor het plan te vinden is.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.