Pride and Prejudice 200 jaar oud

Pride en Prejudice is een van de bekendste boeken ter wereld en is inmiddels 200 jaar geleden geschreven.

Pride en Prejudice is een van de bekendste boeken ter wereld en is inmiddels 200 jaar geleden geschreven.

Een van de bekendste  boeken ter wereld, Pride and Prejudice of in het Nederlands Trots en Vooroordeel,  is inmiddels 200 jaar geleden geschreven en daar gaan ze in Engeland niet zomaar aan voorbij. Het boek waarin de romance tussen Elizabeth Bennett en Mr. Darcy beschreven wordt is een klassieker. Als je een Jane Austen fan bent is een vakantie naar Engeland dit jaar een aanrader. Zo kun je naar het huis van Jane in Chawton, Hampshire, dat nu een museum is. Daarnaast kun je naar de stad Bath, ten eerste kwam de stad in veel van haar boeken voor, daarnaast is de stad gebouwd mat architectuur uit Regency-tijdperk en Jane heeft er ook gewoond en geschreven. Je kan ook langs veel van de landschappen en landhuizen die in het boek beschreven zijn. Zo is een bezoek aan het Peak District een idee. Of je gaat naar Chatsworth, een landhuis en landgoed beheerd door National Trust. Dit landhuis is gebruikt voor de filmversie van Pride and Prejudice met Keira Knightley in de hoofdrol. Deze plekken zijn het hele jaar door te bezoeken. Als je de boeken nog op een andere manier wil beleven kun je naar een openluchtvoorstelling van deze liefdesgeschiedenis.  In juni en juli van het jaar 2013 worden er openluchtvoorstellingen in het Londense Regent’s Park gegeven.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.