Programma Eurosonic Noorderslag compleet

Tijdens Eurosonic Noorderslag krijgt nieuw talent de kans om zich aan een publiek van professionals en muziekliefhebbers te presenteren.

Tijdens Eurosonic Noorderslag krijgt nieuw talent de kans om zich aan publiek en professionals te presenteren.

In Groningen begint op 9 januari weer een nieuwe editie van het 4-daagse festival Eurosonic Noorderslag. Het festival dat ooit begon als een wedstrijd tussen 10 Nederlandse bands en 10 Belgische bands is inmiddels uitgegroeid tot iets groots. Nieuw talent krijgt hier de kans om te laten zien wat ze kunnen aan publiek maar ook aan professionals. Zo is het festival een showcase voor veelbelovend Europees en Nederlands talent. Voor Eurosonic moet je kaartjes kopen, en die zijn allang uitverkocht maar er is ook een gratis deel aan het festival. Het Energy Stage is een gratis toegankelijk en is te vinden bij het festivalcentrum op het Ebbingekwartier. Het podium wordt gesponsord door GasTerra, dat onder de titel “Energizing local talent” talentvolle lokale acts ondersteunt. Op het Energy Stage komen veel verschillende bands waaronder A Silent Express, Anthony’s Putch, Audio Adam en meer. Daarnaast is op zaterdag 12 januari Noorderslag, dit is een graadmeter voor de Nederlandse muziek en hier treden de nieuwste en beste Nederlandse artiesten op. Noorderslag vindt plaats in De Oosterpoort in Groningen. Er worden er ook verschillende awards uitgereikt zoals de EBBA Awards. Dit is een prijs van de Europese Commissie en de European Broadcasting Union (EBU) voor tien debuterende Europese artiesten, die succesvol zijn buiten de eigen landsgrenzen. Ook de Popprijs wordt weggeven, dit is een prijs voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De Popprijs is een initiatief van BV Pop en wordt uitgereikt door Buma Cultuur.

Voor meer informatie en de complete line-up ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.